Богдан Ђаковић. Богослужбени и уметнички елементи у српској црквеној хорској музици у периоду између два светска рата, Универзитет у Новом Саду, Академија уметности – Матица српска, Нови Сад 2015 (MUZIKOLOGIJA-MUSICOLOGY, 2024)
У широј домаћој, али и у међународној стручној – музиколошкој и музичкој јавности, др Богдан Ђаковић – аутор монографије Богослужбени и уметнички елементи у српској црквеној хорској музици у периоду између два светска рата (1918–1941) познат је не само као музиколог и професор Академије уметности у Новом Саду већ и као угледни хорски диригент и један од водећих познавалаца српске православне црквене музике код нас.